Indretning

Fem nemme indretningstips

Verden

Er du typen, som gerne vil gøre noget ekstra ved din indretning, så kan du på denne blog blive klogere på, hvordan du med relativt simple tips kan gøre en ganske væsentlig forskel. Ofte skal der nemlig ikke så meget til, før det bliver rigtig godt, og det er netop det, vi her kigger nærmere på. Måske du kan finde inspiration til dit hjem.

For der findes som bekendt langtfra en enkelt formel for, hvordan man indretter. Nogle kan bedst lide det minimalistiske og klassiske, imens andre er mere til det spraglede og anderledes.

Der er masser af flotte måder at indrette, men uanset hvad vil der oftest være nogle rammer, man skal holde sig indenfor, før det bliver rigtig godt. Nogle ting passer æstetisk bedre sammen, og der vil måske også være noget økonomi, man skal forholde sig til.

Nedenfor får du fem tips til, hvordan du kan lave en lækker indretning, som både fungerer i hverdagen og giver dig en masse glæde over, hvor hyggeligt det er.

En flot biopejs

Det er næppe en overraskelse for ret mange, at en biopejs kan være medvirkende til en masse hygge. Den er først og fremmest superflot, og en fritstående biopejs giver bare en særlig aura over sig i et rum. Derudover er den selvfølgelig ganske unik, når den er tændt, og det skaber en stemning, man vel nærmest kun kan få rundt om et lejrbål. Derfor er det en ting til listen, som meget få andre ting kan erstatte.

Når man vælger at få en biopejs, fylder den selvfølgelig noget i rummet. Derfor skal man også ville det, hvis man tager sådan en beslutning, med mindre man selvfølgelig har pladsen til at gøre lidt af det hele. Uanset hvad så kan man få mange hyggelige stunder ved biopejsen. Det gælder både, hvis man dyrker den en masse, eller hvis man bare sidder og ser TV, imens den brænder og varmer på de kolde vinterdage eller aftener.

Tema

Alt behøver naturligvis ikke være i skemaer og tilrettelagt, men der er nu alligevel noget over, når der er en form for tema i en indretning. Det kan, som nævnt øverst, handle om, at man har et ønske om at gøre det hele ret stilet og enkelt. Det kan også tænkes, at man er et meget kreativt menneske og derfor har brug for en masse spraglede ting på væggene og en masse farver, som giver et specielt spil.

Hvis man har evnen til at mærke, hvornår noget fungerer sammen, kan man sagtens eksperimentere lidt. Er man derimod ikke så god fra naturens side til den slags, bør man måske undersøge lidt om, hvordan ting bedst fungerer sammen. Det giver ofte mulighed for et lidt bedre resultat, hvis man har gjort sit forarbejde på forhånd.

Ikke kun TV

Når man indretter, kan det være en rigtig god idé, at TV’et ikke spiller for central en rolle i hjemmet. Vi har en tendens til at samles foran fjernsynet, og det er også helt okay. Det skal bare ikke fylde så meget, at der ikke er mulighed for at lave andet, og her kommer indretningen også i spil.

Man kan sagtens have nogle afdelinger i eksempelvis stuen, som er beregnet til TV-tid, imens andre steder måske lægger op til mere intenst samvær, hvor man snakker mere sammen. Det ene er bestemt ikke mere rigtigt end det andet, men det er en god idé at få plads til begge dele. Her er den førnævnte pejs selvfølgelig essentiel, fordi man kan samles rundt om denne.

Fokusér på dit køkken

Køkkenet er et utroligt vigtigt rum, og derfor skal det også have opmærksomhed. Det vil kræve en særskilt artikel at gå i detaljer med køkkenets indretning, men nogle overordnede råd er, at man forsøger at udnytte den plads, man har til rådighed.

Køkkenet skal være praktisk indrettet, så der er plads til de travle morgener, men så man også kan sætte sig ned og tage en middag i et langsomt tempo, når tiden er til det.

Sov godt

Til sidst bør nævnes soveværelset, som selvfølgelig også skal have stort fokus. Det handler både om æstetikken og de møbler, man vælger, for det har en stor betydning for den kvalitet, man får her. Søvnen er vigtig for os alle, og det kræver selvfølgelig noget af det rum, vi sover i.