væghængt biopejs

Indretning: Hvorfor vælge en vægpejs?

Uncategorized Verden

De fleste mennesker elsker at sidde foran en dejlig varm pejs, når det er rigtig koldt udenfor. Det er da også utrolig hyggeligt med lyden af de knitrende flammer, og med det store udvalg af biopejse der findes i dag, er det nu også blevet nemmere end nogensinde. Den nye generation af pejse fås i et hav af forskellige designs, for eksempel som vægpejs, der er en af de rigtig flotte muligheder for at bringe hygge og varme ind i sit hjem.

Flot og stilren hygge med en vægpejs

De nye biopejse er både miljøvenlige, økonomiske i brug og praktiske at anvende. De findes desuden i mange typer, og fås i en masse forskellige udgaver. En vægpejs er en af de rigtig flotte løsninger, når det kommer til biopejse.
Den væghængte model fås i mange versioner, både med og uden glasplade foran. Mange er dog glade for glaspladen, der samtidig med at være en æstetisk tilføjelse, også tilbyder en ekstra grad af sikkerhed. Har man dyr eller mindre børn, kan det således være et rigtig godt valg. En model med glasplade kræver naturligvis lidt rengøring af pladen ind imellem, for at den holder sig fin og flot, men ikke noget der er uoverskueligt.
En vægpejs fås også i flere former. Der er den traditionelle firkantede, der mest af alt minder om en stor ramme. Mange udgaver er lavet i sort, men man finder også modeller i børstet stål, hvid eller chrome. Man kan desuden få både buede og flade modeller. Udover den firkantede model, findes der cirkelformede pejse. Disse giver et mere avantgarde look til rummet, da de ikke rigtig ligner noget man har set før.
Uanset hvilken form man vælger, er en vægpejs både dekorativ og praktisk. Den allierer hygge med eksklusivt design, og passer ind i alle hjem.

Budgetvenlig varme og hygge med en vægpejs

En biopejs er en pejs der fungerer med et flydende brændstof kaldet bioethanol. Dette fremstilles fra naturlige produkter som for eksempel sukkerroer eller kartofler. Man opnår en væske der er drøj i brug, og dermed økonomisk. Hvor meget brændsel der skal bruges, afhænger af hvilken slags vægpejs man vælger, men generelt set er alle modeller meget billige i drift.
Det er dog ikke meningen, at man skal varme hele sit hus op ved hjælp af en vægpejs. Selvom en biopejs producerer ægte flammer, og dermed varme, så er det dog ikke en reel konkurrent til den traditionelle pejs når det kommer til regulær opvarmning. Her er træ stadig billigst. Til gengæld leverer en vægpejs den hyggelige atmosfære der er karakteristisk for levende ild, og det helt uden ulemperne ved en almindelig pejs eller brændeovn, såsom sod og røg.